Het type schroefpaal is een van de parameters waar verkopers en bouwers van schroeffunderingen de meeste vragen over krijgen. Degenen die van plan zijn een terras of andere structuur op een fundering met schroefdraad te installeren, vragen zich af: "Welk type geboute paal moet ik kiezen?"

Na te zijn begonnen met werken installatie van schroeffunderingen, aangezien deze innovatie op het gebied van constructie steeds populairder wordt, hebben we een informatieve video gemaakt, die u aan het einde van het artikel kunt vinden. En laten we nu eens kijken naar de soorten schroefpalen en de mogelijkheden van hun gebruik.

Schroefpaal U-type

Het type schroefpaal wordt het meest gebruikt. Juist de U-vorm aan de bovenkant van de stapel dicteert een duidelijk begrip van het gebruik ervan - nadat de structuur in de opening van het profiel is gestoken, is het heel gemakkelijk om een sterke knoop te maken.
Als het niet mogelijk was om de U-palen in één vloeiende lijn te draaien en de structuur dunner is, kunt u de richting tijdens de installatie aanpassen door de structuur met twee houtschroeven aan het ene of het andere "oor" van de paal te schroeven.

Het frame kan eenvoudig op twee manieren aan de U-type schroefpaal worden bevestigd:
Aan één U-profielplaat, vastdraaien met 2 schroeven. Deze methode is meer geschikt voor harder hout en in gevallen waar een beschermende tape voor het hout wordt gebruikt. Door het frame op deze manier te bevestigen van zachter, meer vatbaar voor verval, bestaat het risico dat de wapening de belasting na verloop van tijd niet kan weerstaan.
De klassieke methode is met behulp van een lange draad door beide profielplaten aan te halen. Een dergelijke installatie duurt langer, maar is betrouwbaarder en duurzamer.

De nadelen van de U-paal zijn de beperkte breedte van de geplaatste constructie. Dit is natuurlijk op te lossen door één profielplaat door te zagen. Ook bij het draaien van dit type schroefpalen is het belangrijk om de hoogte nauwkeurig af te stellen, omdat dit later niet meer mogelijk is.

Schroefstok type F

Een soort spiraalvormige paal met een ronde, platte bovenkant. Aan de bovenkant van de paal zit een gat van 12 mm om een lange schroefdraad in te schroeven.
Bij gebruik van stokken type F is het niet nodig om ze perfect plat te draaien. Voordat u de constructie installeert, maakt u de hoogte waterpas met behulp van een lange draad, een ring en een moer.

Het nadeel van de F-type paal is dat deze in een exacte, ononderbroken rij moet worden gedraaid. Voor minder ervaren bouwvakkers kan het moeilijker zijn, maar juist om deze reden heeft het F-paaltype de voorkeur van bouwprofessionals die op zoek zijn naar precisie.

Schroefstok type M

Het M-paaltype is te herkennen aan de zeshoekige plaat aan de bovenzijde van de paal. Vergeleken met de U-, F-paaltypes is deze aanzienlijk groter, dikker vanaf de onderkant. Om deze reden worden M-type schroeffunderingen gebruikt waar er hogere belastingen en constructies zijn: voor badkuipen, sauna's, kleine huizen en andere constructies.

M-type schroefpalen hebben een gat met een diameter van 12 mm voor het inschroeven van een lange schroefdraad. Net als bij de F-type paal, kan de hoogte, wanneer deze in de grond wordt gedreven voordat de structuur wordt geïnstalleerd, worden aangepast met behulp van een ring en een moer. Het is ook mogelijk om de constructie schuin op de M-type schroefpaal te monteren met behulp van de zijgaten in de zeskantige plaat.
M pro schroeffunderingen zijn ontworpen met een dikkere wand, waardoor ze aanzienlijk duurzamer zijn.

Het nadeel is dat je deze palen niet kunt vastschroeven zonder speciaal montagemateriaal.

Heeft u nog vragen over het kiezen van schroefpalen? Neem contact op met BeBetono.LT team!