Een van de belangrijkste elementen bij het plannen van een succesvol bouwproject is de fundering. Voor hun installatie wordt vaak gekozen voor schroefpalen. Weliswaar weten bouwmeesters er veel van, maar de gemiddelde gebruiker kent de voordelen van deze funderingen vaak onvoldoende. Hier zijn drie redenen waarom u voor schroefpalen zou moeten kiezen.

De eerste reden: het is niet nodig om de grond te graven, aanvullend beheer van de omgeving

Er zijn verschillende manieren om funderingen te plaatsen. Bij het betonneren moet er bijvoorbeeld rekening mee worden gehouden dat het nodig is om extra werk te leveren - boren en grond vormen, en na het betonneren - het beheer van de omgeving. Huur van speciale apparatuur en machines, arbeid - dit alles kost extra. Met schroefpalen kunt u veel van deze kosten voorkomen. Bij het installeren van schroefpalen hoeft de grond niet te worden gegraven, het werk is veel efficiënter. En na het plaatsen van de fundering hoeft u zich geen zorgen te maken over milieubeheer - er blijft niets over bij het vastschroeven van de schroefpalen.

De tweede reden: funderingen kunnen in alle seizoenen worden gelegd

Een van de grote voordelen van het plaatsen van een schroeffundering of het plaatsen van een plint voor een terras op een schroeffundering is dat u dezelfde dag verder kunt bouwen zonder op iets te hoeven wachten. Anders dan bij het installeren van funderingen met beton - in een bijzonder koude periode, wanneer de uithardingstijd bijzonder lang is en de projectplanning moet worden verlengd. 

Als het project klein is, kunnen schroefpalen worden geïnstalleerd met een handgereedschap of een bevestiging aan de schroevendraaier. Bij grotere projecten en het plaatsen van schroeffunderingen met speciaal heimaterieel bereikt u echter het resultaat in enkele uren of een halve dag. 

De derde reden: geschikt voor verschillende grondsoorten

Soms is het nodig om de grond te fixeren om de fundering van het project correct te installeren - dit is een andere constructienuance die extra kosten met zich meebrengt. Met schroefpalen kunt u dit extra werk vergeten. U slaat de palen in bijna elke grond en maakt uw project economischer.

Het ligt voor de hand waarom voor schroefpalen moet worden gekozen. U vermijdt zwaar fysiek werk, rommel, grondverzetwerk en u voert het project gemakkelijk uit, zelfs in de koude periode. Het installeren van de fundering van een gebouw met behulp van schroefpalen bespaart u ongetwijfeld tijd en geld.